Partioasu

Yhtenäinen pukeutuminen luo yhteenkuuluvuutta. Laitilan Lumikkien partioasuun kuuluu partiohuivi, partiopaita ja sen kanssa käytettävät siistit housut tai hame ja tummat sukkahousut sekä siistit tummat kengät. Sudenpentujen partiopaita on  lippukunnan logolla kirjailtu tummansininen collegepaita ja seikkailijat ja sitä vanhemmat ikäkaudet käyttävät tummansinistä partiopaitaa. Sudenpennut käyttävät päähineenä lippukunnalta lainaksi saatavaa väiskiä. Seikkailijoilla ja vanhemmilla ikäkausilla asuun kuuluu myös partiovyö.

Käytämme partioasua virallisissa partiotilaisuuksissa kuten lupauksenantotilaisuudessa ja partioparaatissa. Partiopaitaa voi halutessaan käyttää partiohuivin lisäksi myös koloilloissa.

Sudenpentujen partiopaidat tilataan yhteistilauksena joka syksy ja vanhempien ikäkausien partiopaidat tilataan Scandinavian Outdoor Storesta ryhmänjohtajien ohjeistamana. Sudenpentujen partiopaidan hinta on noin 20 euroa, isojen partiopaidan hinta noin 50 euroa ja partiovyön hinta noin 20 euroa. Merkkien hinta vaihtelee 1–3 euron välillä ja merkkejä voi ostaa ryhmänjohtajilta.

Partioparaatissa lippukuntalaisemme pukeutuvat partiohuiviin, partiopaitaan, tummansiniseen hameeseen, tummiin sukkahousuihin ja tummiin kenkiin. Hiukset kiinnitetään yhdelle tai kahdelle letille ja sudenpennut saavat lippukunnalta lainaksi väiskit. Paraatia varten lainaamme myös tummansinisiä hameita.

Partiopaidan merkkien ompeluohjeet löydät oheisista linkeistä ikäkausittain: