Jäsenmaksu ja jäsenedut

Liittymällä partioon, pääset osaksi suomalaista ja kansainvälistä partioyhteisöä. Jäsenmaksua vastaan voit osallistua viikoittain partiotoimintaan paikkakunnallasi. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua paikallisiin ja valtakunnallisiin retkiin, leireihin, kilpailuihin, tapahtumiin ja koulutuksiin.

Jäsenmaksu

Partion jäsenmaksu on noin 60 euroa vuodessa, ja sen maksamalla saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Jäsenmaksulaskutuksen ohessa laskutetaan myös lippukunnan jäsenmaksu. Vuonna 2019 Lumikkien jäsenmaksu on 0 euroa. Lippukunnan omien retkien ja leirien maksut vaihtelevat noin 5–30 euron välillä.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-jäsenen maksun.  Alennetun II-jäsenmaksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset.

Lähde: Lounais-Suomen Partiopiiri 2019

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota.

Jäsenmaksuvapautusta anotaan kirjallisesti Kuksassa. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Vapautus tulee kuitenkin anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.

Lähde: Lounais-Suomen Partiopiiri 2019

Jäsenedut

Partio-lehti ja Repolainen

Partio-lehti on Suomen Partiolaisten tärkein tiedotusväline ja se postitetaan täyden jäsenmaksun (I-maksun) maksaneille kotiin. Lehdestä löytyy ajankohtaisten asioiden lisäksi paljon mielenkiintoista luettavaa sekä tehtäviä perheen pienimmille. Partio-lehden lisäksi jäsenmaksun maksaneet saavat kotiin myös Lounais-Suomen Partiopiirin Repolainen-lehden.

Tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutus

Suomen Partiolaisilla on Järjestövakuutus LähiTapiolassa. Vakuutukseen sisältyy vastuu-, tapaturma-, matkustaja- ja matkatavaraturvat. Vakuutus on voimassa partion jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla partiotoiminnassa. Partiotoiminnassa noudatetaan Suomen Partiolaisten voimassa olevia turvallisuusohjeita. Korvausta haettaessa keskusjärjestö vahvistaa, että vahinko on tapahtunut partiotoiminnassa.

Partiovakuutus on aina tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta toissijainen. Vahingon sattuessa korvausta haetaan ensisijaisesti vakuutetun omasta vakuutuksesta.

Lisätietoja partiovakuutuksesta ja vahinkoilmoitusten täyttämisestä.

Vahinko- ja korvausasioissa auttaa ja neuvoo LähiTapiola. Muissa partiovakuutuskysymyksissä auttaa panu.rasanen@partio.fi.

Alennusta partiokaupoista

Partion jäsenenä saat 10 % alennusta partiokauppojen normaalihintaisista tuotteista (alennus ei koske partiotuotteita). Alennuksen saa näyttämällä partion jäsenkorttia joko paperisena tai sähköisenä versiona. Sähköinen jäsenkortti löytyy Kuksasta, josta sen saa myös tulostettua.

Alennusta majoituksesta

Partion jäsenenä saat 10 % alennuksen normaalista Suomen Hostellijärjestön majoitushinnasta sekä Kansainvälinen hostellikortin alennettuun hintaan.

Lähde: Suomen Partiolaiset 2019