Lippukuntaposti 11/2021

Lippukuntaposti 11/2021

Lippukunnan vuosikokous

Lippukunnan vuosikokous pidettiin maanantaina 1.11. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Lippukunnanjohtajana jatkaa Karoliina Lintunen ja apulaislippukunnanjohtaksi valittiin Elle Teinilä. Ohjelmajohtajana jatkaa Neea Helin, ja Matilda Rantapere aloittaa pestijohtajana. Jäsenrekisterinhoitajana jatkaa Milja Helkkula.

Sirpunpuiston avajaiset 19.11. klo 17-20

Sirpunpuiston ulkoilualueen peruskunnostus on valmistunut valaistusta vaille valmiiksi. Ulkoilureitillä voit kulkea 1.6 km tai 800 m lenkin.

Avajaisten aikana ulkoilureitti on valaistu lyhdyin. Perheen pienimmät voivat osallistua taskulampun avulla pokemon-jahtiin yhdessä oman aikuisen kanssa. Pokemonien löytäjille luvassa Laitila-aiheinen tuotepalkinto Laavulla.

Laavulla ja nuotiopaikalla on tulet tapahtuman ajan. Nuotioilla voi rupatella kaupunginjohtaja Laurin, ikäihmisten palvelujohtaja Sarin, nuorisotyöntekijöiden Vilhelmiinan ja Siirin sekä Laitilan MLL vapaaehtoisten ja Laitilan Lumikkien kanssa rennossa hengessä. MLL Laitila tarjoaa voileipiä ja mehua 50:lle ensimmäiselle kävijälle.

Kannustamme kaikkia lippukuntalaisia ja perheitä osallistumaan uuden lähiretkeilykohteen avajaisiin. Partiohuivit kaulaan! 

Soihtukulkue 6.12.

Lumikit osallistuvat Laitilan kaikkien nuorten perinteiseen itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen 6.12. Soihtukulkue lähtee paloasemalta sankarihaudalle, jossa kuunnellaan puhe. Puheen jälkeen palataan paloasemalle, jossa on mehutarjoilu. Partiolaisten sisaruksia ja kavereita kannustetaan myös sankoin joukoin osallistumaan kulkueeseen. Sudenpennut kantavat kulkueessa omaa kynttilälyhtyä ja vanhemmat partiolaiset soihtua. 

Tapahtuman aikataulu tarkentuu myöhemmin. Partiolaiset pukeutuvat soihtukulkueessa partiohuiviin ja lippukunnan pipoon tai buffiin (jos on), sään salliessa myös partiopaitaan. Lisätietoja soihtukulkueesta saat ryhmänjohtajaltasi.

Kajon ilmoittautuminen alkaa!

Suomen suurin partioleiri Kajo järjestetään 15.-23.7.2022 Hämeenlinnan Evolla. Kajo on Suomen Partiolaisten järjestämä kahdeksas suurleiri eri Finnjamboree, joka kerää tuhansia partiolaisia Evon metsiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Finnjamboree järjestetään joka kuudes vuosi. Poikkeuksellisten partiokesien jälkeen on aivan mahtavaa päästä taas keskelle leirielämää, partioystäviä ja unohtumattomia yhteisiä elämyksiä. Tule kanssamme tekemään Kajosta loistava!

Kajolle osallistuvat seuraavat ikäryhmät tarpojasta ylöspäin (tarpoja, samoaja, vaeltaja, aikuinen), myös nuoremmat voivat osallistua vanhempiensa seurassa. Tarpojan alaikäraja leirillä on 12 vuotta, eli esimerkiksi viimeisen vuoden seikkailijat (Pilvenhattarat) saavat osallistua kesällä Kajolle. Lippukuntamme yhteyshenkilö Neea Helin (neea.helin@partio.fi). 

Kajon leirimaksu on 250 euroa, jota lippukuntamme tukee 125 eurolla. Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, joten tukea haetaan kuittia vastaan lippukunnalta. Lippukunta toimittaa ohjeet lippukuntatuen hakemisesta ilmoittautumisen jälkeen. Huomioittehan, että lippukunnan tuki maksetaan osallistujille vasta kun leiri-ilmoittaututumisen viimeinen päivä eli 15.5.2022 on ollut. Näin vältymme tilanteelta, että lippukunta myöntää tukea sellaiselle henkilölle, joka ei loppujen lopuksi olekaan osallistumassa leirille. Poikkeustilanteissa tuki voidaan maksaa jo aiemmin, näistä tulee olla sähköpostilla yhteydessä lippukunnanjohtaja Karoliinaan (karoliina.lintunen@partio.fi).

Kajolle on myös leiriorganisaation oma stipendijärjestelmä. Stipendihakemukset käsittelee itsenäinen ryhmä, jonka edustajat on koottu Kajon tekijöiden ulkopuolelta.  Stipendien haku on tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli stipendiä ei jostain syystä myönnetä, voi ilmoittautumisen vielä perua. Osallistumismaksuihin myönnetään stipendejä taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Stipendejä myönnetään portaittain aina koko leirimaksun kattavaan stipendiin saakka. Mikäli osallistuja haluaa hakea stipendiä, hänen ei tarvitse maksaa leirimaksua ilmoittautumisen yhteydessä, vaan hänet ohjataan täyttämään stipendilomake välittömästi ilmoittautumislomakkeen täytön jälkeen. 

Tammileiri

Tammileiri on Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen piirileiri, joka tulee jälleen 9.–12.6.2022 Sauvon Ahtelaan. Tällä kertaa Tammileirillä päästäänkin ratkaisemaan mitä kinkkisimpiä salapoliisimysteereitä mäyräkoira Pasi L. Nuuskijan kanssa. Jo järjestyksessään 18. Tammileiri kantaakin nimeä Mestarietsivä.

Lippukunnan yhteyshenkilö: Matilda Rantapere (matilda.rantapere@gmail.com)

Tammileirin leirimaksu on 85 euroa, josta lippukuntamme tukee puolet. Tuen korvaustapa selviää lähempänä ilmoittautumisajankohtaa.

Syksyn tärkeät päivämäärät

Marraskuussa ryhmien omat retket ja adventtikalenterikampanja

29.11.-1.12. Adventtikalenterien viimeinen palautuspäivä

6.12. Soihtukulkue

15.12. Lippukunnan joulujuhla

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa, niin pääset näkemään, millaista toimintaa lippukunnassamme on. 

Instagram: laitilanlumikit

Facebook: Laitilan Lumikit

Nettisivut: https://laitilanlumikit.lippukunta.fi

Hyvää partiosyksyn jatkoa!

Terveisin Lumikkien johtajisto