Lippukuntaposti 10/2021

Adventtikalenterien myynti

Adventtikalenterimyynti on lippukuntamme tärkein varainhankintakeino. Tänä vuonna kalenterin hinta on 10 €, ja kalenterien kaikki tuotot menevät suoraan partiotoiminnan tukemiseen. Lippukuntamme osuus kalenterin myyntihinnasta on 4,50 €, partiopiirin 2,85 € ja keskusjärjestön 2,65 €. Tänä vuonna lippukuntamme aikoo käyttää adventtikalentereista saadut tulot ensi kesän leirimaksujen tukemiseen. Kalentereiden myynti alkaa tänä vuonna virallisesti pe 15.10. Kyseinen päivä osuu syyslomalle, joten kalenterit jaetaan myyjille syysloman jälkeisellä viikolla 42 ryhmänjohtajien toimesta koloilloissa. Ryhmänjohtajilta voi myös kysyä kalentereita lisää myyntiin tarvittaessa. 

Kalentereita voi myydä esimerkiksi sukulaisille, naapureille tai vaikka vanhempien työkavereille. Voit myös myydä kalentereita kauppojen pihoilla, mutta siihen tulee olla aina lupa kaupan henkilökunnalta. Voit esimerkiksi mennä nyt myymään kalentereita ennen tai jälkeen partion, kun kolokin sijaitsee helposti lähellä kauppoja. Ensimmäisillä kerroilla vanhempi voi olla mukana tukemassa lasta, mutta tärkeää olisi antaa partiolaisen suorittaa myyntityö itse. Lisäksi vanhempien kannattaa seurata kalentereiden menekkiä ja pitää huolta, että myytyjen kalenterien määrä ja rahasumma täsmäävät, jotta tästä ei koidu ongelmia rahoja palautettaessa. 

Eniten kalentereita myyneet partiolaiset palkitaan tietenkin perinteiseen tapaan tänäkin vuonna. Jokainen 12 kalenteria myynyt partiolainen saa partiopaitaansa tonttumerkin, 20 kalenteria myynyt taskulampun, 50 kalenteria myynyt hopeisen tonttumerkin ja 100 kalenteria myynyt kultaisen tonttumerkin sekä Kånken-repun partion logolla. 

Kalentereista saadut rahat tulee tilittää Lumikkien tilille heti, kun on saanut kalenterit myytyä. Huomioithan, että sinun tulee tilittää kaikki rahat yhdellä kertaa, eikä erikseen jokaista kalenteria. On tärkeää huomioida, että jos huomaat jo pian, että et saa kaikkia kalentereitasi myytyä niin palautathan ne mahdollisimman pian takaisin ryhmänjohtajallesi. Näin joku muu voi myydä kalenterit vielä. Kaikki myymättä jääneet kalenterit tulee palauttaa omalle ryhmänjohtajallesi koloiltaan viimeistään viikolla 48. Tämän jälkeen palauttamattomat kalenterit tulkitaan myydyiksi ja myyjän vastuulla on maksaa jokaisen kalenterin myyntihinta Lumikkien tilille. Samalla, kun palautat kalenterit katsothan, että kalenterien myynnistä saadut rahat on maksettu tilille. Rahat tulee tilittää viimeistään su 5.12. mennessä Lumikkien tilille. Alla tiedot kalenterirahojen tilittämiseen

Kalannin Säästöpankki FI61 4350 0010 0136 37 

Käytäthän maksaessasi viitettä 20242

Tässä vielä kalenterimyyjän tarkistuslista: 

– Myyntitilanteessa AINA partiohuivi vähintään kaulassa. Partiopaita olisi hyvä olla myös päällä. Muista myös lämpimät vaatteet ja heijastin! 

– Ota mukaasi laukku tai reppu kalentereita varten, jotta ne pysyvät myyntikelpoisina myös märällä kelillä. 

– Käsittele rahoja huolellisesti. Ota mukaasi vaihtorahaa ja rahojen säilyttämiseen kukkaro. Ole myös tarkkana, että saat oikean määrän rahaa ostajalta. – Esittele myytävä tuote: 

– Hinta 10 euroa 

– Kalenterin on kuvittanut Christel Rönns 

– Tuotot menevät kokonaan partiolaisten hyväksi. 

– Muista kohteliaat käytöstavat! Huomioi myös, että ovelta ovelle myytäessä on hyvä kunnioittaa ihmisten iltarauhaa eikä myyntiä kannata jatkaa pitkälle iltaan. 

Lisätietoja kalenterien myynnistä saat ryhmänjohtajaltasi tai lippukunnan kalenteriketulta: 

Anniina Hiltunen 

ansku.hiltunen@gmail.com 

Tsemppiä kaikille kalenterimyynteihin!

Jäsenmaksut ja jäsenmaksuvapautukset

Lippukuntamme partiolaisten vuosittainen jäsenmaksu on 59,50 euroa. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että Lounais-Suomen partiopiirin jäsenmaksu ja partiovakuutus. Jäsenmaksut laskutetaan pääasiassa marraskuun aikana, mutta osalle lippukunnasta jäsenmaksulasku on jo tullut. Lisätietoja jäsenmaksusta ja partiovakuutuksesta löydät täältä: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

Jäsenmaksuun on mahdollista hakea jäsenmaksuvapautusta Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:ltä. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin tehdä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksesta päättää Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry ja vapautus ei tule lippukunnan johtajiston tietoon. Jäsenmaksuvapautusta anotaan Kuksa-jäsentietorekisterin kautta. Lisätietoja aiheesta ja ohjeet jäsenmaksuvapautushakemuksen täyttämiseen täältä:  

https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

Suora linkki Kuksaan hakemaan jäsenmaksuvapautusta: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemuslomake_tayta.aspx?HAKId=45

Lisätietoja jäsenmaksusta lippukunnanjohtajalta Karoliinalta (karoliina.lintunen@partio.fi) ja Kuksasta jäsenrekisterinhoitaja Miljalta (milja@lailanet.fi)

Kajo ja Tammileiri

Ohessa ensitietoja tulevan kesän suurleireistä. Lisätietoja leireistä saat leirien yhteyshenkilöiltä. Ilmoittautuminen leireille loppusyksyn 2021 ja alkukevään 2022 aikana.

Kajo

Suomen suurin partioleiri Kajo järjestetään 15.-23.7.2022 Hämeenlinnan Evolla. Kajo on Suomen Partiolaisten järjestämä kahdeksas suurleiri eri Finnjamboree, joka kerää tuhansia partiolaisia Evon metsiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Finnjamboree järjestetään joka kuudes vuosi. Poikkeuksellisten partiokesien jälkeen on aivan mahtavaa päästä taas keskelle leirielämää, partioystäviä ja unohtumattomia yhteisiä elämyksiä. Tule kanssamme tekemään Kajosta loistava!

Kajolle osallistuvat seuraavat ikäryhmät tarpojasta ylöspäin (tarpoja, samoaja, vaeltaja, aikuinen), myös nuoremmat voivat osallistua vanhempiensa seurassa. Tarpojan alaikäraja leirillä on 12 vuotta, eli esimerkiksi viimeisen vuoden seikkailijat saavat osallistua kesällä Kajolle. Lippukuntamme yhteyshenkilö Neea Helin (neea.helin@partio.fi). 

Kajon leirimaksu on 250 euroa, jota lippukuntamme tukee 125 eurolla. Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, joten tukea haetaan kuittia vastaan lippukunnalta.

Tammileiri

Tammileiri on Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen piirileiri, joka tulee jälleen 9.–12.6.2022 Sauvon Ahtelaan. Tällä kertaa Tammileirillä päästäänkin ratkaisemaan mitä kinkkisimpiä salapoliisimysteereitä mäyräkoira Pasi L. Nuuskijan kanssa. Jo järjestyksessään 18. Tammileiri kantaakin nimeä Mestarietsivä.

Lippukunnan yhteyshenkilö: Matilda Rantapere (matilda.rantapere@gmail.com)

Tammileirin leirimaksu on 85 euroa, josta lippukuntamme tukee puolet. Tuen korvaustapa selviää lähempänä ilmoittautumisajankohtaa.

Syksyn tärkeät päivämäärät

Loka-marraskuussa ryhmien omat retket ja adventtikalenterikampanja

6.12. Soihtukulkue

15.12. Lippukunnan joulujuhla

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa, niin pääset näkemään, millaista toimintaa lippukunnassamme on. 

Instagram: laitilanlumikit

Facebook: Laitilan Lumikit

Nettisivut: https://laitilanlumikit.lippukunta.fi

Hyvää partiosyksyn jatkoa!

Terveisin Lumikkien johtajisto