Lippukuntaposti 11/2020

Koko lippukunnan yhteinen päiväretki

Lumikkien syysretki on huikea elämys kauniissa maisemissa Piikkiössä,

kohteena Kavalton tilalla sijaitseva yli 200-metrinen vaijerirata, joka on yksi Suomen pisimmistä vaijeriliu’uista. Liuku lähtee korkean kallion päältä, kulkee lammen yli ja sujahtaa takaisin metsään laskeutumispaikalle. Jos pienempien osallistujien paino jää alle 20 kg, lapsi voi liukua johtajan kanssa yhdessä, jotta vauhti riittää kunnolla perille asti.

Reissu tehdään tilauslinja-autolla, matkalla syödään myös lounas. Asuksi sopii parhaiten normaali, lämmin liikunta- tai ulkoiluvaatetus. Ei pitkiä takkeja. Hiukset on hyvä pitää kiinni. Pakkaa reppuusi mukaan myös omat ruokailuvälineet ja täytetty juomapullo. Lähtö entisen Valintatalon parkkipaikalta la 21.11. klo 9.00 ja paluu n. klo 15.00. Tapahtuma on Lumikkien jäsenille maksuton.

Ilmoittautumiset 13.11. mennessä kuksaan.fi/38786

Lisätietoja Miialta (miia.jalonen@lailanet.fi) ja Karoliinalta (karoliina.lintunen1@gmail.com)

Soihtukulkue ja Puurojuhla

Perinteistä itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta ja joulukuulle suunniteltua koko lippukunnan puurojuhlaa ei tänä vuonna järjestetä vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

OTAVA2020

Huomio kaikki seikkailijat ja sitä vanhemmat partiolaiset!

OTAVA2020 on Lounais-Suomen Partiopiirin kesäleiri Rymättylän Maisaaressa 10.-17.6.2021. Otavalla riittää ohjelmaa jokaiselle: tarjolla on merilaakso Airisto, medialaakso Meteoriitti, tiede- & teknologialaakso Kirjokansi sekä avaruuslaakso Kosmos. Tähtitaival-haikki ja alaleiripäivä Horisontti täydentävät kokonaisuuden, ja samalla leiriläinen pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta, idyllisestä saaristoympäristöstä.

Leirille ilmoittauminen tapahtuu oheisen Kuksa-linkin kautta: kuksaan.fi/26026. Viimeinen ilmoittautumispäivä leirille on 1.12.2020. Jos olet ilmoittautunut piirileirille jo viime vuonna, tulee ilmoittautumisesi vahvistaa 1.12. mennessä. Leirin hinta on 220 €. Lippukuntamme on päättänyt tukea jokaista mukaan lähtevää leiriläistä 100 €:lla. Lisäksi leirimaksuun on mahdollista hakea stipendiä, johon ohjeet löytyvät piirileirin sivuilta.

Lisätietoa piirileiri Otavasta löydät osoitteesta https://www.piirileiriotava.fi/fi tai voit ottaa yhteyttä Miia Jaloseen puh. 040-0228420 miia.jalonen@lailanet.fi.

Lähtekää innolla mukaan, luvassa on loistava seikkailu!

Lippukunnan vuosikokous

Lippukunnan vuosikokous pidettiin tiistaina 3.11. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2021 talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Lippukunnanjohtajana jatkaa Karoliina Lintunen ja apulaislippukunnanjohtaksi valittiin Matilda Rantapere. Ohjelmajohtajana aloittaa Neea Helin ja Elle Teinilä jatkaa pestijohtajana. Jäsenrekisterinhoitajana jatkaa Milja Helkkula.

Adventtikalenterien myynti

Adventtikalenterimyynti on lippukuntamme tärkein varainhankintakeino. Tänä vuonna kalenterin hinta on 10 € ja kalenterien kaikki tuotot menevät suoraan partiotoiminnan tukemiseen. Lippukuntamme osuus kalenterin myyntihinnasta on 4,50 €, partiopiirin 2,85 € ja keskusjärjestön 2,65 €. Tänä vuonna lippukuntamme käyttää adventtikalentereista saadut tulot leiri- ja retkimaksujen tukemiseen.

Kalentereita voi myydä esimerkiksi sukulaisille ja naapureille tai vaikka vanhempien työkavereille. Voit myös myydä kalentereita kauppojen pihoilla, mutta siihen tulee olla aina lupa kaupan henkilökunnalta. Ensimmäisillä kerroilla vanhempi voi olla mukana tukemassa lasta, mutta tärkeää olisi antaa partiolaisen suorittaa myyntityö itse. Lisäksi vanhempien kannattaa seurata kalentereiden menekkiä ja pitää huolta, että myytyjen kalenterien määrä ja rahasumma täsmäävät, jotta tästä ei koidu ongelmia rahoja palautettaessa.

Ryhmänjohtajat jakavat kalentereita koloilloissa ja heiltä voi kysyä myös kalentereita lisää myyntiin tarvittaessa. Kalentereista saadut rahat tulee tilittää Lumikkien tilille heti, kun on saanut kalenterit myytyä. Huomioithan, että sinun tulee tilittää kaikki rahat yhdellä kertaa, eikä erikseen jokaista kalenteria. On tärkeää huomioida, että jos huomaat jo pian, että et saa kaikkia kalentereitasi myytyä niin palautathan ne mahdollisimman pian takaisin ryhmänjohtajallesi. Näin joku muu voi myydä kalenterit vielä. Kaikki myymättä jääneet kalenterit tulee palauttaa ryhmänjohtajalle tai kalenterivastaavalle viimeistään 1.12. Kalentereista saadut rahat tulee tilittää myös Lumikkien tilille viimeistään samana päivänä eli 1.12.!

Alla tiedot kalenterirahojen tilittämiseen:

Kalannin Säästöpankki FI61 4350 0010 0136 37

Käytäthän maksaessasi viitettä 20242

 

Tässä vielä kalenterimyyjän tarkistuslista:

Myyntitilanteessa AINA partiohuivi vähintään kaulassa. Partiopaita olisi hyvä olla myös päällä. Muista myös lämpimät vaatteet ja heijastin!

Ota mukaasi laukku tai reppu kalentereita varten, jotta ne pysyvät myyntikelpoisina myös märällä kelillä.

Käsittele rahoja huolellisesti. Ota mukaasi vaihtorahaa ja rahojen säilyttämiseen kukkaro. Ole myös tarkkana, että saat oikean määrän rahaa ostajalta.

Esittele myytävä tuote:

  • Hinta 10 euroa
  • Kalenterin on kuvittanut Christel Rönns
  • Tuotot menevät kokonaan partiolaisten hyväksi.

Huomioi vallitseva koronatilanne:

  • Myymään lähdetään vain täysin terveenä
  • Myytäessä ovelta ovelle ota muutama askel taaksepäin ovikelloa soitettuasi. Näin kalenterin ostajalle tulee turvallisempi olo.

Muista kohteliaat käytöstavat! Huomioi myös, että ovelta ovelle myytäessä on hyvä kunnioittaa ihmisten iltarauhaa eikä myyntiä kannata jatkaa pitkälle iltaan.

Lisätietoja kalenterien myynnistä voit kysyä ryhmänjohtajiltasi tai kalenteriketuilta:

Anniina Hiltunen (ansku.hiltunen@gmail.com)

Miia Helin (miia.helin20@gmail.com)

Asiointipalvelu

Tänä syksynä Suomen partiolaiset on ottanut käyttöönsä asiointipalvelun, joka on tarkoitettu jäsenille ja heidän huoltajilleen. Asiointipalvelu on luotu helpottamaan keskeisiä jäsenyyteen liittyviä toimia, kuten tietojen päivittämistä ja tapahtumiin ilmoittautumisen. Asiointipalvelu vastaa toiminnoiltaan Kuksaa, mutta luotu helppokäyttöisemmäksi. Asiointipalveluun kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin Kuksaan ja asiointipalveluun pääset osoitteesta asiointi.partio.fi. Lisätietoa ja ohjeita saat osoitteesta https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiorekisteri-kuksa/ tai lippukuntamme jäsenrekisterinhoitajalta Miljalta (milja@lailanet.fi).

Syksyn ja alkuvuoden tärkeät päivämäärät

7.11. Sudenpentujen yhteinen päiväretki

21.11. Lippukunnan yhteinen reissu Turkuun

1.12. Adventtikalenterien myynti päättyy

1.12. OTAVA2020 -piirileirin ilmoittautuminen päättyy

31.1. Tammikirkko ja lupauksenanto

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa, niin pääset näkemään, millaista toimintaa lippukunnassamme on.

Instagram: laitilanlumikit

Facebook: Laitilan Lumikit

Nettisivut: https://laitilanlumikit.lippukunta.fi

 

Hyvää partiosyksyn jatkoa!

Lumikkien johtajisto