Lippukuntaposti 1/2020

Lippukuntaposti 1/2020

Partiovuosi 2020 alkaa

Partiovuosi 2020 on osalla ryhmistä jo alkanut ja alkaa lopuilla ryhmillä viikon 3 aikana. Tarkemmat tiedot saat ryhmäsi johtajalta. Viestin lopussa koko partiokevään alustava aikataulu lippukunnan yhteisten tapahtumien osalta, kirjaattehan tämän kalentereihinne.

Tammikirkko

Partiovuoden ensimmäinen yhteinen koko lippukunnan tapahtuma on perinteinen Tammikirkko, joka on Laitilan Pyhän Mikaelin kirkossa 26.1. klo 10. Tammikirkossa partiolaiset antavat vuosittain uusittavan partiolupauksen. Ensimmäisen vuoden sudenpennut saavat partiolupauksen annettuaan huiveihinsa lippukunnan huivimerkin. Koko lippukunta esittää yhteislauluna kirkossa laulun “Tää ystävyys ei raukene”. Lupauksenantoa ja yhteislaulua harjoitellaan koloilloissa etukäteen. Lippukunta kokoontuu kirkon takaosaan ennen Tammikirkon alkua klo 9.40.

Tammikirkkoon pukeudutaan partioasuun eli partiohuiviin ja partiopaitaan, alaosana tummat housut tai hame. Sudenpennut saavat kirkossa lainaan väiski-päähineet. Ohjeita partiomerkkien ompelusta partiopaitaan löydät lippukunnan sivuilta: https://laitilanlumikit.lippukunta.fi/partioasu/ ja ryhmien johtajilta.

Tarjoamme mahdollisuuden myös partiolupauksen antamiseen lippukunnan alkuvuoden muissa yhteisissä tapahtumissa, jos Tammikirkkoon osallistuminen ei ole mahdollista vakaumuksen tai esteen vuoksi.

Tammikirkon jälkeen kokoonnutaan kirkkokahveille Kirkkokodille, jonne partiolaiset läheisineen ovat lämpimästi tervetulleita. Kirkkokodilla jaamme huivimerkit, palkitsemme ansioituneita partiolaisia ja luovutamme adventtikalenterien myyntipalkinnot.

Tammikirkon kirkkokahvituksen järjestäminen on Lumikkien vastuulla ja kaipaamme vanhemmilta apua kahvituksen järjestämiseen. Kiinnostaisiko sinua tulla auttamaan kahvien järjestelyissä hieman ennen Tammikirkon loppua ja kahvituksen aikana? Jos voisit tulla avuksi, niin ota yhteys johtajiston sähköpostiin lippukuntalaitilanlumikit@gmail.com.

Otava2020

Otava2020-piirileirin ilmoittautuminen on käynnissä. Otava 2020 on Lounais-Suomen Partiopiirin Piirileiri, joka järjestetään 22–29.7.2020 Rymättylän Maisaaressa. Leirille kutsutaan kaikki lounaissuomalaiset yli 10-vuotiaat partiolaiset eli siis seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat sekä aikuiset partiolaiset ja perheet.

Piirileiri Otavan leirimaksu on 220 euroa, josta Lumikit tukevat osallistumista 70 eurolla. Lumikkien osallistumismaksuksi jää siis 150 euroa. Leirin hintaan sisältyvät ruokailut, kuljetukset, ohjelmat ja mitä mahtavimmat kokemukset. Otavan osallistumismaksuun on mahdollista hakea myös Lounais-Suomen Partiopiiriltä stipendiä joko koko maksuun tai puoleen siitä. Stipendijärjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa leirikokemus mahdollisimman monelle. Stipendiä haetaan Kuksassa leirille ilmoittautumisen yhteydessä, jonka jälkeen hakeminen ei ole enää mahdollista.

Ilmoittautuminen huoltajan Kuksa-tunnuksilla tästä linkistä: kuksaan.fi/26026

Viimeinen ilmoittautumispäivä leirille on torstai 30.1.2020. Lisätietoja leiristä ja ilmoittautumisesta: https://www.piirileiriotava.fi/fi/leirilaiselle/ilmoittautuminen ja https://www.piirileiriotava.fi/fi/leirilaiselle/ilmoittautumisohjeet

Lisätietoja Otavasta osoitteesta www.piirileiriotava.fi sekä lippukuntamme Otava-yhteyshenkilö Miia Jaloselta (miia.jalonen@lailanet.fi / 040-0228420)

Uusia johtajia mukaan toimintaan? Aikuispartiota?

Osa meidän nuorista johtajista lähtee syksyllä 2020 opiskelemaan muualle ja siksi haemme jo nyt uusia johtajia mukaan toimintaan. Partio on mukaansatempaava harrastus myös aikuiselle eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Partio on joustava harrastus, jonka voit muokata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia tehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään keksimään. Partiotausta ei ole vaatimus, sillä tarjoamme sinulle maksuttoman osallistumisen Tervetuloa partioon/Takaisin partioon -koulutukseen Lippukuntapäivässä Turussa 1.2.2020 ja ilmoittautuminen sinne päättyy 16.1. Lisää tietoa lippukuntapäivästä täällä: https://lounaissuomi.partio.fi/event/l-sp-lippukuntapaiva-2/ Lippukuntapäivän lisäksi koulutukseen voit osallistua myös Otava2020-leirillä, jos koko perheesi innostuu lähtemään leirille.

Kiinnostaisiko aikuispartioryhmän perustaminen? Löytyisikö sinusta muonittaja meidän leireille? Haluaisitko ehkä jopa johtaa sudenpentulaumaa yhdessä johtajaparin kanssa? Osaatko teroittaa puukon ja haluaisit tulla opettamaan taidon yhteen koloiltaan? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä joko suoraan lippukunnanjohtaja Karoliinaan (karoliina.lintunen1@gmail.com tai 044-2624699) tai lippukunnan johtajiston sähköpostiin (lippukuntalaitilanlumikit@gmail.com).

Tärkeät päivämäärät tammikuussa

26.1. Tammikirkko (ei ennakkoilmoittautumista)

30.1. Otava2020 ilmoittautuminen päättyy

Lippukunnan järjestämien partiotapahtumien aikataulu keväällä 2020 (ikäkaudet sulkeissa)

26.1. Tammikirkko (koko lippukunta)

6–8.3. Nuoska2020-talviretki Laitilassa (seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset)

7.3. Nuoska2020-päiväretki Laitilassa (sudenpennut)

9–11.4. Pääsiäisvaellus (tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset)

3.5. Partioparaati Turussa (koko lippukunta)

4–7.6. Pikku Karhu -leiri Laitilassa (sudenpennut)

6.6. Lippukunnan kesäpäivät Pikku Karhu -leirillä Laitilassa (koko lippukunta)

22–29.7.2020 Otava2020 (seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset)

Muutokset aikatauluun mahdollisia. Lisäksi keväällä ryhmien omat retket ja partiotaitokilpailut.

 

Hyvää partiokevättä!

Lumikkien johtajisto