Lippukuntaposti 12/2019

Lippukuntaposti 12/2019

Tässä viestissä joulukuun lippukuntaposti koteihin jo hieman etukäteen, luethan sen huolellisesti läpi. Aiheena mm. adventtikalenterit, johtajiston muutokset, soihtukulkue, partiovuoden aloitus, Tammikirkko ja Otava2020.

Adventtikalenterit
Adventtikalenterien myyntiaika päättyy 30.11. Myytyjen adventtikalenterien rahat sekä myymättömät adventtikalenterit tulee toimittaa ryhmänjohtajalle ennen tiistaita 3.12. Palauta kalenterirahat kirjekuoressa, jonka päällä on partiolaisen nimi, myytyjen kalenterien määrä ja kuoressa oleva rahasumma.

Koloillan lisäksi rahat ja myymättömät kalenterit voi toimittaa tiistaina 3.12. klo 17.30-18.00 Tuulensuuntuvalle. Rahoja ja kalentereja on tuolloin vastaanottamassa Virpi. Mikäli rahoja ja myymättömiä kalentereja ei ole toimitettu edellä mainittuihin päivämääriin mennessä perimme kaikkien myyntiin otettujen kalenterien hinnan.

Lisätietoja kalenterikettu Virpi Pulliselta (050-3488966)

Uusia johtajia mukaan toimintaan? Aikuispartiota?
Osa meidän nuorista johtajista lähtee syksyllä 2020 opiskelemaan muualle ja siksi haemme jo nyt uusia johtajia mukaan toimintaan. Partio on mukaansatempaava harrastus myös aikuiselle eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Partio on joustava harrastus, jonka voit muokata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia tehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään keksimään. Partiotausta ei ole vaatimus, sillä tarjoamme sinulle maksuttoman osallistumisen Tervetuloa partioon/Takaisin partioon -koulutukseen Lippukuntapäivässä Turussa 1.2.2020. Lippukuntapäivän lisäksi koulutukseen voit osallistua myös Otava2020-leirillä.

Kiinnostaisiko aikuispartioryhmän perustaminen? Löytyisikö sinusta muonittaja meidän leireille? Haluaisitko ehkä jopa johtaa sudenpentulaumaa yhdessä johtajaparin kanssa? Osaatko teroittaa puukon ja haluaisit tulla opettamaan taidon yhteen koloiltaan? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä joko suoraan lippukunnanjohtaja Karoliinaan (karoliina.lintunen1@gmail.com tai 044-2624699) tai lippukunnan johtajiston sähköpostiin (lippukuntalaitilanlumikit@gmail.com).

Lippukunnan johtajiston muutokset
Laitilan Lumikit ry:n syyskokous pidettiin 5.11. Kokouksessa valittiin yhdistykselle uusi hallitus, hyväksyttiin tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä hyväksyttiin yhdistyksen sääntömuutosehdotus. Yhdistyksen puheenjohtajaksi eli lippukunnanjohtajaksi valittiin Karoliina Lintunen ja varapuheenjohtajaksi eli apulaislippukunnanjohtajaksi Saana Saloma. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Anne Hiekka, Elle Teinilä, Miia Jalonen, Milja Helkkula, Neea Helin ja Noora Pullinen. Varajäseniksi valittiin Emmi Heijari, Matilda Rantapere, Susanna Metsärinta ja Virpi Pullinen.

Karoliinan siirryttyä lippukunnanjohtajaksi uudeksi jäsenrekisterinhoitajaksi valittiin Milja Helkkula. Tulevaisuudessa pyydämme partiolaisia ja huoltajia olemaan Miljaan yhteydessä Kuksa-jäsenrekisteriin liittyvissä asioissa. Miljan sähköposti on milja@lailanet.fi. Lippukunnan muut pestit ja johtajiston yhteystiedot on listattu tarkemmin nettisivuillamme: https://laitilanlumikit.lippukunta.fi/yhteystiedot/

Suuri kiitos myös entiselle lippukunnanjohtajallemme Susannalle kuluneista partiovuosista!

Soihtukulkue
Soihtukulkueeseen kokoonnutaan itsenäisyyspäivänä paloasemalle klo 16.30, jossa järjestäydytään kulkueeseen. Soihtukulkue lähtee paloasemalta klo 17 kohti sankarihautaa, jossa kuunnellaan nuorten puhe ja lauletaan ”Maa on niin kaunis”. Sankarihaudalla käynnin jälkeen kulkue palaa samaa reittiä paloasemalle. Kulkueen päätteeksi paloasemalla on mehutarjoilu osallistujille.

Seikkailijaikäiset (yli 10-vuotiaat) ja sitä vanhemmat osallistujat kantavat kulkueessa soihtua. Soihdut jaetaan järjestäytymisen yhteydessä ja ne palautetaan kulkueen lopuksi paloasemalle. Sudenpennut (7–9 -vuotiaat) kantavat kulkueessa omaa kynttilälyhtyä.

Tapahtuma on avoin kaikille laitilalaisille lapsille ja nuorille, joten ota mukaan myös sisaruksesi ja kaverisi. Partiolaisen läheiset ovat tervetulleita mukaan soihtukulkueen yleisöön.

Partiolaiset pukeutuvat soihtukulkueessa partiohuiviin ja lippukunnan pipoon tai buffiin (jos on), sään salliessa myös partiopaitaan. Tapahtumaan ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Lisätietoja soihtukulkueesta saat ryhmänjohtajaltasi.

Partiovuosi 2020 ja Tammikirkko
Partiovuosi 2019 päättyy joulukuussa ryhmänjohtajien ilmoittamana ajankohtajana ja partioryhmien viikoittaiset kokoontumiset alkavat tammikuussa 2020 ryhmänjohtajien ilmoittamana ajankohtana.

Partiovuoden ensimmäinen yhteinen koko lippukunnan tapahtuma on perinteinen Tammikirkko, joka on Laitilan Pyhän Mikaelin kirkossa 26.1. klo 10. Tammikirkossa partiolaiset antavat vuosittain uusittavan partiolupauksen. Ensimmäisen vuoden sudenpennut saavat partiolupauksen annettuaan huiveihinsa lippukunnan huivimerkin. Tarjoamme mahdollisuuden myös partiolupauksen antamiseen lippukunnan alkuvuoden yhteisissä tapahtumissa, jos Tammikirkkoon osallistuminen ei ole mahdollista.

Tammikirkon jälkeen kokoonnutaan kirkkokahveille Kirkkokodille, jonne partiolaiset läheisineen ovat lämpimästi tervetulleita. Kirkkokodilla jaamme huivimerkit ja palkitsemme ansioituneita partiolaisia sekä jaamme adventtikalenterien myyntipalkinnot.

Tammikirkon kirkkokahvituksen järjestäminen on Lumikkien vastuulla ja kaipaamme vanhemmilta apua kahvituksen järjestämiseen. Kiinnostaisiko sinua tulla auttamaan kahvien järjestelyissä hieman ennen Tammikirkon loppua ja kahvituksen aikana? Jos innostuit, niin ota yhteys johtajiston sähköpostiin lippukuntalaitilanlumikit@gmail.com.

Otava2020
Otava2020-piirileirin ilmoittautuminen on käynnissä. Otava 2020 on Lounais-Suomen Partiopiirin Piirileiri, joka järjestetään 22–29.7.2020 Rymättylän Maisaaressa. Leirille kutsutaan kaikki lounaissuomalaiset yli 10-vuotiaat partiolaiset eli siis seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat sekä aikuiset partiolaiset ja perheet.

Piirileiri Otavan leirimaksu on 220 euroa. Hintaan sisältyvät ruokailut, kuljetukset, ohjelmat ja mitä mahtavimmat kokemukset. Otavan osallistumismaksuun on mahdollista hakea Lounais-Suomen Partiopiiriltä stipendiä joko koko maksuun tai puoleen siitä. Stipendijärjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa leirikokemus mahdollisimman monelle. Stipendiä haetaan Kuksassa leirille ilmoittautumisen yhteydessä, jonka jälkeen hakeminen ei ole enää mahdollista. Lumikit pyrkivät tukemaan leirille lähtevien partiolaisten leirimaksua kaikille samalla summalla, joka määräytyy saamiemme avustusten sekä leirille lähtevien partiolaisten lukumäärän mukaan. Tarkka tukisumma ilmoitetaan avustusten tarkennuttua.

Ilmoittautuminen huoltajan Kuksa-tunnuksilla tästä linkistä: kuksaan.fi/26026
Viimeinen ilmoittautumispäivä leirille on torstai 30.1.2020. Lisätietoja leiristä ja ilmoittautumisesta: https://www.piirileiriotava.fi/fi/leirilaiselle/ilmoittautuminen ja https://www.piirileiriotava.fi/fi/leirilaiselle/ilmoittautumisohjeet

Lisätietoja Otavasta osoitteesta www.piirileiriotava.fi sekä lippukuntamme Otava-yhteyshenkilö Miia Jaloselta (miia.jalonen@lailanet.fi / 040-0228420)

Tärkeät päivämäärät
1.12.2019 Sudenpentujen Notskiretki Kaikun majalla (Myllykoskentie 112), huomioi muuttunut paikka!
6.12.2019 Soihtukulkue
26.1.2020 Tammikirkko
30.1.2020 Otava2020 ilmoittautuminen päättyy

Lumikkien johtajisto toivottaa kaikille partiolaisille ja huoltajille hyvää joulun odotusta!