Lippukuntaposti 11/2019

Hei partiolaiset ja huoltajat!

Tässä viestissä marraskuun lippukuntaposti koteihin, luethan sen huolellisesti läpi. Aiheena adventtikalenterit, syyskokouskutsu, sudenpentujen Notski-retki, soihtukulkue, Otava2020 ja Tammikirkko.

Adventtikalenterit

Adventtikalenterien myynti on alkanut vilkkaasti. Adventtikalenterimyynti on lippukuntamme tärkein varainhankintakeino. Tänä vuonna kalenterin hinta on 10 euroa ja kalenterin kaikki tuotot menevät suoraan partiotoiminnan tukemiseen. Lippukuntamme käyttää adventtikalentereista saadut tulot leiri- ja retkimaksujen tukemiseen vuonna 2020.

Kalentereita voi myydä esimerkiksi sukulaisille ja naapureille tai vaikka vanhempien työkavereille. Kauppojen pihoilla myymiseen tulee aina olla lupa kaupan henkilökunnalta. Ensimmäisillä kerroilla vanhempi voi olla mukana tukemassa lasta, mutta tärkeää olisi antaa partiolaisen suorittaa myyntityö itse. Lisäksi vanhempien kannattaa seurata kalentereiden menekkiä ja pitää huolta, että myytyjen kalenterien määrä ja rahasumma täsmäävät, jotta tästä ei koidu ongelmia rahoja palautettaessa.

Tässä vielä kalenterimyyjän tarkastuslista:

  • Myyntitilanteessa AINA vähintään partiohuivi kaulassa, voi olla myös partiopaita päällä
  • Esittele myytävä tuote
  • Hinta 10 euroa
  • Tuotot kokonaan partiolaisten hyväksi
  • Muista kohteliaat käytöstavat!

Kymmenen kalenterin myynnistä partiolainen saa partiopaitaansa tonttumerkin, 20 kalenterin myynnistä tonttumerkin ja juomapullon, 50 kalenterin myynnistä hopeisen tonttumerkin ja 100 kalenterin myynnistä kultaisen tonttumerkin sekä Haglöfs Corker-repun. Lippukunta palkitsee myös suhteellisesti eniten kalentereita myyneen ryhmän.

Kalenterirahat saa tuoda heti ryhmänjohtajallekun on myynyt myyntiin ottamansa kalenterit. Kalentereja saa lisää myyntiin ryhmänjohtajalta. Kaikki kalenterirahat ja mahdolliset myymättömät kalenterit tulee palauttaa marraskuun loppuun mennessä ryhmänjohtajalle tai kalenterivastaavalle. Lisätietoja palautusajankohdasta ryhmänjohtajilta lähempänä marraskuun loppua.

Ongelmatilanteissa ja lisätietoja kaivatessa ota yhteys kalenterivastaava Virpi Pulliseen (050 348 8966).

Laitilan Lumikit ry:n sääntömääräinen syyskokous 5.11.

Laitilan Lumikit ry:n sääntömääräinen syyskokous Tuulensuuntuvalla tiistaina 5.11.2019 klo 18. Kokouksessa valitaan tulevan vuoden lippukunnanjohtaja ja lippukunnan hallitus, käydään läpi toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020 sekä yhdistyksen sääntöjen muutosesitys. Kokouksessa puheoikeus on kaikilla yhdistyksen jäsenillä ja äänioikeus yli 15-vuotiailla yhdistyksen jäsenillä. Kokouskutsu on toimitettu jäsenille 22.10.2019. Tervetuloa päättämään!

Sudenpentujen Notski-retki

Sudenpennut ovat saaneet koloilloista mukaansa paperisen kutsun itselleen ja kaverilleen koko sudenpentuikäkauden yhteiselle Notski-retkelle. Notski-retki järjestetään 1.12. klo 10-15 Louhelinnan laavulla (Kusnintie 95). Luvassa on uusien partiotaitojen oppimista Nuotio-jäljen suorittamisen merkeissä. Retkellä opit paistamaan lettuja nuotiolla, vuolemaan oman makkaratikun ja turvallista tulenkäsittelyä. Kenties retken jälkeen reppuasi koristaa myös heijastava heppu.

Tälle retkelle ovat tervetulleita myös sudenpentujen kaverit eli ei-vielä-partiolaiset, joille haluamme esitellä partioharrastusta. Retkikutsun mukana sait kutsun myös kaverille eli jos haluat ottaa retkelle mukaan kaverin, jaa hänelle tämä kutsu. Huoltajat saavat myös mainostaa retkeä tuttujensa lapsille!

Retki on maksuton ja retkelle kuljetaan ryhmien sopimilla yhteiskyydeillä.

Huoltaja ilmoittaa sudenpennun retkelle 24.11. mennessä Kuksan kautta kuksaan.fi/31202 -osoitteessa. Ei-vielä-partiolaisten huoltajat ilmoittavat lapsensa retkelle 26.11. mennessä sähköpostiosoitteeseen lippukuntalaitilanlumikit@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osallistujan nimi, mahdolliset ruoka-aineallergiat ja huoltajan yhteystiedot.

Lisätietoja retkestä Elle Teinilältä (elle.teinila@gmail.com) ja Karoliina Lintuselta (karoliina.lintunen1@gmail.com) sekä Pikku Susien ja Leppäkerttujen johtajilta Sofialta, Matildalta ja Nooralta.

Soihtukulkue

Lumikit osallistuvat Laitilan kaikkien nuorten perinteiseen itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen 6.12. Soihtukulkue lähtee paloasemalta klo 17 sankarihaudalle, jossa kuunnellaan puhe. Puheen jälkeen palataan paloasemalle, jossa on mehutarjoilu. Partiolaisten sisaruksia ja kavereita kannustetaan myös sankoin joukoin osallistumaan kulkueeseen. Sudenpennut kantavat kulkueessa omaa kynttilälyhtyä ja vanhemmat partiolaiset soihtua.

Paloasemalle kokoonnutaan alustavan tiedon mukaan klo 16.30. Partiolaiset pukeutuvat soihtukulkueessa partiohuiviin ja lippukunnan pipoon (jos on), sään salliessa myös partiopaitaan. Lisätietoja soihtukulkueesta saat ryhmänjohtajaltasi.

Otava2020-leirin ilmoittautuminen on alkanut

Otava 2020 on Lounais-Suomen Partiopiirin Piirileiri, joka järjestetään 22–29.7.2020 Rymättylän Maisaaressa. Leirille kutsutaan kaikki lounaissuomalaiset yli 10-vuotiaat partiolaiset eli siis seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat sekä aikuiset partiolaiset. Osallistujiksi ovat tervetulleita myös ei-vielä partiolaiset, partiolaiset muualta Suomesta sekä kansainväliset vieraat. Piirileirin ohjelman teemoja ovat avaruus, yhteisöllisyys, ekologisuus ja paikallisuus.

Piirileiri Otavan leirimaksu on 220 euroa. Hintaan sisältyvät ruokailut, kuljetukset, ohjelmat ja mitä mahtavimmat kokemukset. Otavan osallistumismaksuun on mahdollista hakea Lounais-Suomen Partiopiiriltä stipendiä joko koko maksuun tai puoleen siitä. Stipendijärjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa leirikokemus mahdollisimman monelle. Stipendiä haetaan Kuksassa leirille ilmoittautumisen yhteydessä, jonka jälkeen hakeminen ei ole enää mahdollista. Lumikit pyrkivät tukemaan leirille lähtevien partiolaisten leirimaksua kaikille samalla summalla, joka määräytyy saamiemme avustusten sekä leirille lähtevien partiolaisten lukumäärän mukaan. Tarkka tukisumma ilmoitetaan avustusten tarkennuttua.

Ilmoittautuminen huoltajan Kuksa-tunnuksilla tästä linkistä: kuksaan.fi/26026

Huomioithan ilmoittautuessa, että valitset majoituslippukunnaksi Laitilan Lumikit. Viimeinen ilmoittautumispäivä leirille on torstai 30.1.2020. Lisätietoja ilmoittautumisesta: https://www.piirileiriotava.fi/fi/leirilaiselle/ilmoittautuminen ja https://www.piirileiriotava.fi/fi/leirilaiselle/ilmoittautumisohjeet

Kaikki perheet joissa on alle seikkailijaikäisiä lapsia ovat tervetulleita Otava 2020:lle! Perheet ja pikkuväki majoittuvat perheleirissä tai oman lippukunnan kanssa. Perheleirin tavoitteena on mahdollistaa aikuisten osallistuminen leirin työtehtäviin. Perheleirissä on päiväkoti sekä oma ohjelma pienille koululaisille. Perheleirin leiriarki pyörii siellä majoittuvien työpanoksella, joten kaikilta siellä majoittuvilta edellytetään osallistumista pienten yhteisten tehtävien hoitamiseen oman pestin lisäksi. Lisätietoja perheleiristä: https://www.piirileiriotava.fi/fi/leirilaiselle/ilmoittautuminen

Lisätietoja Otavasta osoitteesta www.piirileiriotava.fi sekä lippukuntamme Otava-yhteyshenkilö Miia Jaloselta (miia.jalonen@lailanet.fi / 040 0228420)

Tietoja partiovuoden 2020 alusta

Partio jatkuu joululoman jälkeen ryhmänjohtajan ilmoittamana ajankohtana.

Partiovuoden ensimmäinen yhteinen koko lippukunnan tapahtuma on perinteinen Tammikirkko, joka on Laitilan Pyhän Mikaelin kirkossa 26.1. klo 10. Tammikirkossa partiolaiset antavat vuosittain uusittavan partiolupauksen. Ensimmäisen vuoden sudenpennut saavat partiolupauksen annettuaan huiveihinsa lippukunnan huivimerkin. Tarjoamme mahdollisuuden myös partiolupauksen antamiseen lippukunnan alkuvuoden yhteisissä tapahtumissa, jos Tammikirkkoon osallistuminen ei ole mahdollista.

Tammikirkon jälkeen kokoonnutaan kirkkokahveille Kirkkokodille, jonne partiolaiset läheisineen ovat lämpimästi tervetulleita. Kirkkokodilla jaamme huivimerkit ja palkitsemme ansioituneita partiolaisia sekä jaamme adventtikalenterien myyntipalkinnot.

Tammikirkon kirkkokahvituksen järjestäminen on Lumikkien vastuulla ja kaipaamme vanhemmilta apua kahvituksen järjestämiseen. Kiinnostaisiko sinua tulla auttamaan kahvien järjestelyissä hieman ennen Tammikirkon loppua ja kahvituksen aikana? Jos innostuit, niin ota yhteys johtajiston sähköpostiin lippukuntalaitilanlumikit@gmail.com.

Lippukunnan viestintä

Oletko huomannut että Laitilan Lumikit löytyy monesta eri viestintäkanavasta? Jos et niin meitä voi seurata Instagramissa @laitilanlumikit ja Facebookista löydymme nimellä Laitilan Lumikit. Lippukunnan nettisivut taas löytyvät osoitteesta laitilanlumikit.lippukunta.fi ja sähköpostilla johtajistoon saat yhteyden osoitteella lippukuntalaitilanlumikit@gmail.com

Tärkeät päivämäärät

Alla tämän viestin tärkeät päivämäärät vielä kootusti:
1.11.2019 Otava2020-ilmo alkaa
3.11.2019 Lippukunnan 80-vuotisjuhlat (ennakkoilmoittautuminen päättyi 25.10.)
5.11.2019 Laitilan Lumikit ry:n sääntömääräinen syyskokous
24.11.2019 Sudenpentujen Notski-retken ilmo päättyy
1.12.2019 Sudenpentujen Notski-retki
6.12.2019 Soihtukulkue
26.1.2020 Tammikirkko
30.1.2020 Otava2020 ilmo päättyy

Nähdään juhlissa!

Laitilan Lumikkien johtajisto